kcb-webbanner-top1

kcb-introbanner-model2

kcb-introbanner-applications2

kcb-introbanner-benefit2

kcb-introbanner-training2

PCM introductie

Het Process Communication Model® (PCM) is een praktische en innovatieve tool om effectief met andere mensen te communiceren. Het model verschaft een dieper inzicht in de relationele dynamiek, inclusief sleutels to motivatie, stress management en het oplossen van conflicten. Klik hier om de Algemene PCM brochure te downloaden

Mensen die zijn getraind in het gebruiken van het Process Communication Model® vinden het extreem handig om te gebruiken en toe te passen in alledaagse situaties, zowel zakelijk als prive. En jij kunt dat ook leren.

Relaties onderhouden

Het Process Communication Model® gaat uit van het unieke karakter van ieder individu om een succesvolle communicatie te bewerkstelligen.

Het verschaft een betrouwbaar en statistisch gevalideerde methode om diverse kenmerken van persoonlijkheidstypen te identificeren en te begrijpen. PCM leert vaardigheden aan om gedrag te managen om positieve communicatie te initieren.

PCM geschiedenis

Dr. Taibi Kahler, een klinisch psycholoog, ontdekte hoe je patronen van productief bedrag (succesvolle communicatie) en niet-productief gedrag (miscommunicatie) kon identificeren envervolgens op een succesvolle manier kon reageren.

Persoonlijkheid structuur

Individuele persoonlijkheden zijn complex. PCM biedt een begrijpelijke model om verschillen in persoonlijkheden to identificeren, zodat je je methode van communiceren hierop kunt afstemmen om effectieve interactie te initieren. De verschillen zijn overigens gebaseerd op geobserveerde en meetbare gedragselementen.

Een bepaalde persoonlijkheid wordt met behulp van een metafoor beschreven als een gebouw met 6 verdiepingen (condominium): Het PCM model spreekt vervolgens over een persoonlijklijkheidsstructuur als een unieke combinatie van 6 verschillende sets van herkenbaar gedrag.

EMPATHIQUE-240px

Nieuws

  • Nouveau livre sur la PCM
    Le nouveau livre de Jacqueline Leloup, formatrice certifiée est disponible.     Il s'agit d'une approche essentiellement pratique sur l'éducation…
  • Nieuw website voor PCM
    Nieuw website voor PCM Spoedig komt er ook een Nederlandstalige website voor PCM.